Resa till Lissabon
Min resa till Portugal, Lissabon gick av stapeln första helgen i vår riktigt första höstmånad oktober.
Det var ett härligt avbrott i vardagen att få en långweekend med sol och värme, god mat och dryck i glada vänners sällskap.
Jag badade i Atlanten och solade på stranden i den mysiga hamnstaden Estoril.
Badparadisen Cascais och Estoril ligger inte långt bort från staden Lissabon. Man tar sig dit med pendeltåg som avgår var 20 minut och kostar ca 30kr, där möts man av ett härligt strandliv, shopping, resturanger och folkliv. Strandpromenaden är ett populärt joggingspår där det finns träningsstationer för styrketräning.

Staden Lissabon är en riktig promenadstad, det gäller att ha bekväma skor annars blir det nog många stopp på stadens småkrogar och cafeér. Lissabon påminner om Sanfrancisco med många backar, spårvagnar och bron Pronte 25 de Abril(25:e april-bron) som är en kopia av Golden Gate förutom den röda färgen.

Taxituren från flygplatsen intill staden tar ca 20min och kostar ca 200 kr + extra kostnad för resväskor allt från 3 euro till 10 euro, tidskillnad är – 1 timme.

En mycket trevlig stad med vackra byggnader och bra shopping om man vill roa sig med det. Jag ska klart åka tillbaka men tror nog att det blir boende i Estoril och ett besök till Casino Estoril med chans att vinna storkovan. Det skulle vara välkommet för alla mina kommande resor, Resa är ett härligt lärorikt nöje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *