Resa Till Mallorca Nov 2010
Vår resa till Palma, Mallorca började med en tågresa till vår huvudstad Stockholm och en fika på NK men en underbar smakupplevelse i form av morotskaka och färsk frukt. MUMS!

Vi åkte med Norwegian tidigt på morgonen så vi landade på förmiddagen i Mallorca. Vädret var perfekt, soligt och ca 20 grader som senare under helgen steg till 26 grader. Det var välbehövligt i vårt gråa höstrusk, det kändes underbart att sno på sig jogging skorna och ta en joggingtur som sightsing. Det är ett bra sätt att se sig omkring.Jag hamnade vid havet och det var en brant trappa ner till en liten vik, stenstrand och varmt vatten.Det kändes skönt att ta av sig skorna och doppa fötterna, samtidigt tittade jag mig omkring och upptäckte att jag hamnat på en nakenstrand. Solen sken vackert och det glittrade i havet, jag kan säga att det inte var långt till tanken att slänga av sig joggingkläderna och hoppa i men det fick stanna vid ett fotbad.
Senare under dagen promenerade vi omkring och tittade på den gotiska Katedralen La Seu som ligger på en höjd nära vattnet. Vi fortsatte sedan till gamla staden och det pulserade stadslivet med shopping och restuarangbesök.
Vi tog en taxi till stranden Palma Nova, så det blev även bad i medelhavet i Novemberrusket, vattentemperaturen var helt ok, skulle tippa på ca 18-19grader. Jag måste säga att vi hade tur med vädret och blev helt överraskad.
Vi bodde på hotel Melida Palace Athena som ligger precis vid hamnen, hotellet hade en trevlig swimmingpool som dessvärre inte var uppvärmd men det fanns ett bra spa med pool och turkisk bastu mm.
Jag kommer klart att resa tillbaks till Mallorca och då förhoppningsvis från Örebro Airport på charterresa. Örebro Airport är ju min hemma flygplats och arbetsplats. Mer om detta i en annan blogg.
Palma är verkligen en stad som har allt.

Ön Mallorca har ca 676 000 invånare och hälften av dem bor i huvudstaden Palma.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *