Kuba 2013/2014

Amerikanska bilar, sol, rom och cigarrer det är Kuba, och vänliga och positiva människor.

Den 27 december 2013 flög vi ( jag, Timo, Isabella, Robin och Kajsa ) med Novair, Apollo till Varadero. En flygresa på 11 timmar direkt från Arlanda till Varadero på Kuba.

De första dagarna kände vi av jetleg så vi var ganska trötta och njöt mest av solen, strandlivet och rom drinkar.
Jag började dock dagarna med jogging tur på stranden och såg den härliga soluppgången, det var så vackert med klara fina färjer, vatten, sol, himmel och palmer.
Fortsatte sen dagen med yoga, vattengymnastik, stretching och danskurs i salsa.

Vi gjorde några utflykter, bl.a. till Varadero, där Al Capone en gång i tiden hade sitt sommarhus som idag omvandlats till restaurang. Vi drack en Mojito och fantiserade om hur maffia bossarna hade levt sitt liv där.

Vi åkte till Havanna över dagen och tack vare vår duktiga guide hann vi och se mycket. Gamla Havanna, nya Havanna, Revolutionsplatsen, Parque Central där Capitolium ligger alldeles intill och är byggd efter sammma ritning som kongressen i Washington. Vedado den stadsdel där de rika amerikanerna, filmstjärnor och mafiosos hade sitt tillhåll på 1940- och 50- talet.

Vi var också på Ernest Hemingways favorit barer, El Floridita där vi drack en Daiquri och åt himmelskt goda vitlöksmarinerade räkor och på La Bodequita del Medio där vi drack  Mojitos.

Vi tog också en tur till Karibiska sidan, vi åkte genom byar som fick oss att känna som vi rest 100 år tillbaks i tiden, det var mest människor som vandrade längs vägarna och även de som for med häst och vagn, några på cykel som försökte sälja sin skörd av lök, vitlök mm.

Vi avslutade den utflykten på en trevlig bar där vi drack Mojitos med vår guide. 
Vi njöt naturligtvis av solen, stranden och poolen på vårt hotel Melia Peninsula Varadero.

Snabbfakta 
Invånare: drygt 2 miljoner
Språk : spanska
Tidsskillnad: – 6 timmar
Valuta: Kuba har två valutor, kubanska pesos (CUP) som den lokala valutan och den konvertibla pesos (CUC) som turistvalutan och som följer den amerikanska dollarn.Den lokala befolkningen använder CUP för att betala räkningar och grönsaker med men måste växla till sig CUC för att kunna köpa kött, annan mat och kläder mm, det blir väldigt dyrt för dem att leva.
Bästa tid att resa: solen skiner oftast nov-apr (dock hade vi några molniga och kyliga dagar)
Resa dit: Ving & Apollo har paketresor med flyg och hotell från ca. 12 000kr, annars går det att resa reguljärt med Air France eller KLM.
  
Se fler bilder, album http: / / jalbum.net/sv/browse/user/album/1470049

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *